Humanlinks

Αγαπητοί φίλοι

Σας καλωσορίζουμε στο διήμερο Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία που διοργανώνουν οι Humanlinks με θέμα «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ψυχή» το οποίο θα λάβει χώρα σε διάφορα σημεία των περιοχών Ακρόπολη, Πλάκα και Κουκάκι. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή η οποία περιλαμβάνει ημερίδα, ομιλίες, διαλέξεις καλλιτεχνικά δρώμενα, δημιουργική απασχόληση και ειδικά εργαστήρια για παιδιά καθώς και αθλητικούς αγώνες, στοχεύοντας μέσα σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα την υπενθύμιση στους πολίτες της Αθήνας ότι το ζήτημα της ψυχικής υγείας είναι μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους της ανθρώπινης υπόστασης.

Οι humanlinks – ανθρώπινοι σύνδεσμοι, είναι μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δοκιμάστηκαν στο παρελθόν, σε διάφορα επίπεδα, πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας. Η ομάδα συστάθηκε πριν από 13 χρόνια και με ψυχοκοινωνική υποστήριξη, καταφέρνουν να αποκαθιστούν κατά το μέγιστο τους βασικούς τομείς της ζωής τους, μαθαίνουν να φροντίζουν τους εαυτούς τους, να καλλιεργούν τις σχέσεις τους και να εκπληρώνουν τα όνειρά τους. Ως Ομάδα αναπτύσσουν,  διάφορες δραστηριότητες με βάση τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντά τους τις οποίες σχεδιάζουν και συντονίζουν οι ίδιοι, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την έννοια της αυτοβοήθειας η οποία αποτελεί τον βασικό φιλοσοφικό θεμέλιο λίθο της προσέγγισής τους και του τρόπου λειτουργίας τους. Πρόσφατα δημιούργησαν την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “humanlinks- ανθρώπινοι σύνδεσμοι” ώστε να αποκτήσουν θεσμική υπόσταση προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες που αναπτύσουν στο πλαίσιο της συνεργασία τους με την κοινότητα και την Πολιτεία.

Η ιδέα του φεστιβάλ προέκυψε από μια βαθύτερη ανάγκη και επιθυμία των humanlinks να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για ότι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα και να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους μέσα από τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματά τους προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο το δώρο της ελπίδας και της αγάπης σε όσους το χρειάζονται – να επικοινωνήσουν με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, και όχι μόνο, και να επιστρέψουν την χαρά που πήραν οι ίδιοι
από την ζεστή αποδοχή και την φιλοξενία των τελευταίων χρόνων της λειτουργίας τους.

Το φεστιβάλ δομήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε όλες οι δραστηριότητές του να εκπροσωπούνται απ’ όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας στις οποίες καταφεύγουν οι άνθρωποι όταν έχουν ανάγκη από στήριξη και παρηγοριά ψάχνοντας να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους ή περιμένοντας απαντήσεις σε βαθύτερα ερωτήματά τους. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από την γνώση που είναι βέβαιο ότι θα παραχθεί, σε ένα δεύτερο επίπεδο επιτυγχάνεται κι ένας δημιουργικός διάλογος ανάμεσα σε αυτούς του τομείς που μόνο οφέλη μπορεί να επιφέρει, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον διότι στα ζητήματα της ψυχικής υγείας μπορεί να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα μονάχα εάν λειτουργούν συμμαχικές προσεγγίσεις και συνεργασίες.

Εθελοντές των humanlinks με την χαρακτηριστική καρτελίτσα του δέντρου της Αγάπης και της Γαλήνης θα βρίσκονται πάντα πρόθυμοι και διαθέσιμοι να σας ενημερώσουν και να σας εξυπηρετήσουν σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

Σας ευχόμαστε να περάσετε καλά και να πάρετε ότι επιθυμεί η “Ψυχή” σας!

Γιώργος Κράλλης
Εμψυχωτής Ομάδας Humanlinks
Συντονιστής Επιτροπής Φεστιβάλ
Πρόεδρος ΜΗ ΚΥΟ “Humanlinks- Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι”

Ευχαριστούμε το Μουσείο Ακροπόλεως, το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Ιωνικό Κέντρο Επιστημονικής και Πνευματικής Εκπαίδευσης, τη σχολή Χιλλ, τα καφέ Regal, Lotte, Little tree και το mister100 και το 70ο Δημοτικό Σχολείο για την τιμή που μας κάνουν να φιλοξενήσουν τις δραστηριότητές μας καθώς επίσης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθήνας και τον Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση άδειας χρήσης των δρόμων οι οποίοι αφιερώνονται στα παιδιά.

Copyright 2018 Humanlinks - Website by Eleni Trouva